نسل هشتم کنسول های خانگی
نینتندو سوییچ لایت کپی خور
ایکس باکس وان اس دیجیتال
کنسول ایکس باکس وان اس 1ترابایت
ایکس باکس وان اس 500 گیگابایت
ایکس باکس وان 1ترابایت
کنسول بازی پلی استیشن 4 پرو
پلی استیشن 4 اسلیم 1 ترابایت
پلی استیشن 4 اسلیم 500 گیگ
پلی استیشن 4 فت 1 ترابایت
پلی استیشن 4 فت 500 گیگابایت
نینتندو سوییچ کپی خور
نینتندو سوییچ اورجینال خور
کنسول انویدیا شیلد
کنسول اویا
ایکس باکس وان اس 2 ترابایت
کنسول ایکس باکس وان ایکس
ایکس باکس وان ۱ ترابایت باندل پک
ایکس باکس وان الیت
ایکس باکس وان 500 گیگ
پلی استیشن ۴ پرو ۲ ترابایت
خرید پلی استیشن 4 یا ایکس باکس وان
نسل هشتم کنسول های بازی برای جبران عقب ماندگی نینتندو از رقابت گرافیکی با پلی استیشن 3 و ایکس باکس 360 شروع شد. در حقیقت کنسول وی یو که در سال ۲۰۱۲ عرضه شد، پس از شش سال توانست پشتیبانی از کیفیت تصویر HD را به ویژگی های محصولات نینتندو اضافه کند. خلاقیت های نینتندو Wii U بسیاری را به تکرار موفقیت های نینتندو در نسل قبل امیدوار کرد، اما وقتی سال بعد دو شرکت رقیب سونی با پلیاستیشن ۴ و مایکروسافت با ایکسباکس وان وارد صحنه شدند، عملا اولین کنسول نسل هشتم که نینتندو آنرا تولید کرده بود، محصولی قدیمی و نسبت به رقبا ضعیف به نظر میرسید و همین موضوع باعث شد اولین کنسول خانگی نینتندو در نسل هشتم، تبدیل به شکست تجاری شود.
مقایسه ایکس باکس وان اس با ps4
از طرفی سونی با سیاست های درست و شناخت دقیق از نیاز مشتری، از نقاط ضعفی که ایکس باکس وان در هنگام لانچ داشت، بیشترین بهره را برده و به سرعت اختلاف فروش را با نینتندو و مایکروسافت ایجاد کند. پلی استیشن 4 با قدرت سخت افزاری بالا و عناوین انحصاری متنوع و زیبا، از اصلی ترین و جدی ترین رقیب خود پیش افتاد و مایکروسافت را مجبور به کاهش قیمت ایکس باکس وان و حذف کینکت از پک اولیه کرد. اما باز هم بدلیل کمبود عناوین انحصاری برای کنسول نسل هشتمی ایکس باکس وان، فاصله فروش XBox One با کنسول PS4 بیشتر شد.
در این نسل وقتی رقابت بین دو شرکت سونی و مایکروسافت بسیار جدی شد، برای اولین بار شاهد حضور کنسول های میان نسلی بودیم. کنسول های میان نسلی به دستگاه بازی با سخت افزاری به مراتب قویتر از سری اولیه همان کنسول گفته می شود که بازی های همان نسل را با کیفیت و رزولوشن بالاتر اجرا میکند. مایکروسافت با تولید ایکس باکس وان ایکس، قدرتمندترین کنسول نسل هشتم را با نمایش تصاویر 4K عرضه کرد، از سوی دیگر سونی هم پلی استیشن ۴ پرو را با قدرتی بالاتر از پلی استیشن ۴ تولید کرد. ضمن اینکه برای رقابت با فناوری کینکت در ایکس باکس وان، سونی کامل ترین تکنولوژی واقعیت مجازی در بین کنسول ها را با نام PS VR تولید کرد.
قیمت نینتندو سوییچ
در سال ۲۰۱۷ نینتندو کنسول هیبریدی سوییچ را معرفی کرد. کنسولهای هیبریدی به کنسول های با کاربرد دوگانه گفته می شود که هم قابلیت استفاده به عنوان کنسول بازی خانگی را دارد و در صورت نیاز میتواند به کنسول بازی همراه نیز تبدیل شود. کنسول های هیبریدی که قبلا نیز تجربه شده بود، با نینتندو سوییچ به مفهوم واقعی و بصورت تجاری اجرایی شد و تبدیل به مفهومی مستقل در صنعت بازی های ویدئویی شد. کنسول نینتندو سوئیچ که بر اساس نیاز بازار به محصولات پرتابل مانند تلفن همراه و تبلت و با بهره گیری از تجربه ساخت نینتندو وی یو تولید شده بود، به سرعت توانست تبدیل به کنسولی محبوب در ژاپن و آمریکا شود و فاصله فاحشی که بین Wii U و دو کنسول دیگر از سونی و مایکروسافت افتاده بود را جبران کند.
نسل هشتم کنسول های بازی که هنوز هم ادامه دارد، یکی از جذاب ترین و البته داغ ترین رقابت ها را بین کمپانی های اصلی کنسول ساز رقم زده که با نزدیک شدن به انتهای این نسل، باید سونی را با کنسول پی اس 4 برنده این نسل دانست و رقابت برای کسب مخاطب و مشتری بیشتر پس از سونی بین دو کنسول ایکس باکس وان و نینتندو سوییچ برقرار است.